Visualisti työharjoittelussa Raaseporin kaupungilla

Taken by me. Ruukin Aura, Fiskars Village.


Tulin Raaseporin kaupungille työharjoitteluun tekemään visualistin töitä. Työskentelen Kehitysosastolla, joka vastaa kaupungin elinkeinoelämän edistämisestä yhdessä kaupunginjohtajan kanssa. Toimin kehityspäällikkö Jennifer Gammalsin alaisuudessa. Tässä työpaikassa visualistin työhön kuuluu graafinen suunnittelu, valokuvaus ja tiedostojen siirtäminen sekä järjestely. InDesign ja Lightroom Classic ovat eniten käytettyjä ohjelmia visuaalisen ilmeen luomisessa. 


What I Do On The Job

Olen ottanut kuvia ympäri Raaseporia kaupungin viestintää varten. He tarvitsevat kuvia kunnan eri kiinteistöistä sekä yleisiä symbolikuvia erilaisiin esityksiin ja mainontaan. Kuvien kategoriointiin ja säilyttämiseen käytetty Mediaflow -ohjelma on itselleni uusi ja tuntematon, joten olen opetellut sen käyttöä. Olen myös suunnitellut kansikuvia ja kaavioita Adoben eri ohjelmilla.

Raaseporin kaupungin visuaalinen ilme uudistui täysin muutama vuosi sitten. Nykyään se on raikkaampi ja modernimpi tarkoin valittujen fonttien ja värien ansiosta. Kehitysosasto pitää tarkkaa kontrollia, jotta kaupungin ilme säilyy yhtenäisenä eikä kukaan julkaise epämääräisiä itse keksittyjä tuotoksia.

Erilaisiin palavereihin ja live-lähetyksiin osallistuminen on ollut uutta ja kiinnostavaa. Melkein päivittäiset kokoukset työryhmän kesken tai ulkopuolisten osallistujien kanssa ovat vieneet minut mukavuusalueeni ulkopuolelle uusien ihmisten tapaamisen myötä. 




Taken by me. Kuparipaja, Fiskars Village.



My Feelings After The First Three Weeks

Lähdin töihin Raaseporin kaupungille ilman sen suurempia ennakkoluuloja tai pohdintoja itse työnkuvasta tai tulevista työtehtävistä. Työtehtäväni ja työpaikan ilmapiiri vastaavat kuitenkin ajatuksiani. Työtehtävissä on mukavaa vaihtelua, jotta työnteosta ei tule yksitoikkoista. Ihmisten kanssa tulee helposti toimeen. He ovat ammattimaisia ja helposti lähestyttäviä. Uutena ihmisenä työpaikalla on tärkeää, että pystyt kysymään apua keneltä tahansa.

Olen tyytyväinen siihen, että pääsin kaupungille työharjoitteluun. Tämä on ensimmäinen kertani oikeassa '9-5 toimistotyössä'. Tilanne on tietysti erilainen kuin normaaleissa olosuhteissa, sillä suurinosa viikosta tehdään etänä kotoa käsin. Pyrimme siis olemaan 1-3 päivää paikalla kaupungintalolla. Kyseinen järjestely sopii itselleni oikein hyvin, sillä keskittymisongelmistani johtuen pystyn keskittymään paremmin kotona ilman ylimääräisiä häiriöntekijöitä. 


What The Future Holds

Uskon, että seuraavien kolmen viikon aikana pääsen tekemään vielä enemmän. Ensimmäiset viikot menivät ohjelmien opetteluun ja totutteluun, mutta olen saanut enemmän vastuuta esim. kameroiden käytössä sekä oman mielipiteeni ilmaisemisessa yhteisissä keskusteluissa. Odotan innolla tilaisuuksia oppia lisää kaupungistamme ja sen toiminnasta. 




Taken by me. Fiskars, Village.



Thoughts? - Let me know!