Woodland Photography - Andy Goldsworthy





Woodland Photography

Inspired by Andy Goldsworthy




My Own Photo



Andy Goldsworthy on englantilainen muotoilija, valokuvaaja sekä luonnonsuojelija. Hän luo taidetta luontoon jo valmiiksi luonnosta löytyvistä asioista. Goldsworthy käyttää teoksissaan lehtiä, kiviä, oksia ja puuta. Teokset näyttävät luonnollisilta ja kiinnostavilta. Oma suosikkini on puun kannon ympärille lehdistä tehty rajaus, jossa hän on käyttänyt keltaisia ja punaisia lehtiä. Eri väriset lehdet luovat illuusion tulesta. 


Tämän päivän tehtävänä oli ottaa inspiraatiota Goldsworthyn töistä ja tuotoksista ja luoda omaa taidetta luontoon. Pääsimme siis kuvaamaan ulos. Aiheenamme oli 'maataide' tai 'ympäristötaide', joka on erittäin ajankohtaista tällä hetkellä. Tiimin kesken valitsimme teeman ja materiaalin, jota kuvissa käytettäisiin. Valitsimme 'Merkityn maiseman' teemaksemme ja päädyimme rajaamaan tietyn alueen ja vahvistamaan kontrastia kahden eri materiaalin välillä. Rajaukseen käytettäväksi materiaaliksi valitsimme kiven, mutta täytyi ottaa huomioon se, että kaikki eivät pystyneet toteuttamaan tehtävää kivillä, joten käytimme löytämäämme materiaalia. Tehtävän tarkoituksena on kiinnittää ohikulkijan huomio taiteen avulla.


Itse käytin suurehkoja pyöreitä kiviä, jolla rajasin sammaleen ja kallion. Yritin vaihdella eri värisiä kiviä toisensa jälkeen, jotta saisin lisää kontrastia aikaan ja putsasin kalliota myös ennen teoksen tekoa.  




Before

After



My Team

The Next Assignment

Seuraavan päivän tehtävänä oli jatkaa toisen tiimin ottamaa kuvasarjaa yhdellä tai useammalla kuvalla. Arvoimme kuvat tiimien kesken ja lähdimme tutkimaan Goldsworthyn ja toisen tiimin kuvia. 

Toinen tiimi oli tehnyt ympyrän mallisia teoksia kivistä ja tikuista. Päätimme säilyttää ympyrän ja materiaalit samana, ne ovat yhdistäviä tekijöitä tiimien töiden välillä. Ehdotin, että toisimme kolmannen tai vaikka neljännenkin materiaalin työhön, jotta töistä tulisi hieman erilaisia, mutta sarjallisuus säilyisi edelleen. Kävin taas googlailemassa Andy Goldsworthyn töitä, tällä kertaa kiinnitin huomiota ympyrän mallisiin töihin. Mietin miten saisin tuotettua yhdistelmän kaikista kolmesta työstä. Tikkuja oli vaikea löytää, mutta halusin työhön jonkunlaisia oksia, joten päädyin viemään pikkuisia havuja pihallamme sijaitsevasta vauva kuusesta. Keräsin myös käpyjä, joista saisin muodostettua yhden kehän työhön. 



Other Teams Photos

Nellan, Maijun ja Claudian työt



My Work & Photos 



Why Did I Make This?

Tein Claudian työstä isomman version ja lisäsin neljännen pikkukiven ympyrän sisälle. En pystynyt yhdistämään Nellan työn korkeutta ja Maijun työssä käytettyjä tikkuja, mutta päädyin vaihtamaan niissä käytetyt materiaalit kävyillä ja havuilla. Otin inspiraatiota Goldsworthyn töistä, jotka näet seuraavaksi. 




Let's Wrap This Up!

Mikä meni hyvin tänään?

  • Pääsin heti tekemään, eilen kesti kauemmin miettiä mitä rupean tekemään
  • Työstä tuli hauska
  • Työtä oli hauska tehdä ulkona


Mikä meni huonosti tänään?

  • Tuuli kovaa, materiaalit eivät pysyneet paikallaan
  • Materiaaleja oli vaikeampi löytää
  • Väsytti enemmän kuin eilen


Mitä kehitettävää työskentelyssä on?

  • Voisin panostaa enemmän, työt ovat aika yksinkertaisia
  • Voisin herätä aikaisemmin, jotta töiden aloittaminen olisi helpompaa
  • Voisin ottaa enemmän kuvia välivaiheista, se unohtuu yleensä

Mitä opin ja oivalsin tänään?

  • Tehtävänanto täytyy pitää mielessä kokoajan
  • Aikataulutus on tärkeää
  • Opin paremmin tekemällä, joten tällainen työskentely on mieluisampaa
  • Minulla on huono itsekuri (haha)