World Children's Day 2020: Designing A Candy Bag

 



Kansainvälinen lastenpäivä 2020 (Lapsen oikeuksien päivä) on 20.11.2020. Tästä epätavallisesta vuodesta johtuen Raaseporin kaupungin kehitysosasto halusi antaa Raaseporin lapsille pienen makean lahjan piristämään heidän päiväänsä. Tänä vuonna he päättivät antaa lapsille ja nuorille heijastimen lisäksi pienen karkkipussin. 


Sain tehtäväksi suunnitella kyseisen karkkipussin ulkoasun. Tehtävä oli kiireellinen, joten ryhdyin heti etsimään inspiraatiota Pinterest:stä, niinkuin aina teen. Minulle tuli heti muutama idea mieleen, mutta halusin etsiä inspiraatiota värimaailmaa varten. Sain vapaat kädet muuten paitsi, että minun täytyi tietenkin käyttää Raaseporin kaupungin värejä ja logo piti laittaa pussin etupuolelle. Halusin käyttää paljon värejä sekä hauskaa kuviota, joka sopisi lapsille ja nuorille. Löysin Pinterest:stä muutaman väriyhdistelmän, jotka sopivat mielestäni tähän projektiin.








Deciding The Colors


Vihreän värin käyttäminen karkkipussissa on olennaista, sillä se on tärkein väri Raaseporin kaupungin visuaalisessa linjassa. Viestinnässä ja markkinoinnissa vihreällä värillä viestitään kuntamme yhteydestä ympäröivään luontoon. Halusin käyttää vihreän värin kanssa vaaleanpunaista ja kirkkaan keltaista. Värit sopivat lapsille ja nuorille tarkoitettuihin tuotteisiin ja heille suunnattuun mainontaan. Raaseporin kaupungin logo oli alunperin musta ja sijoitettu keskelle alareunaan, mutta vaihdoin sen valkoiseksi ja sijoitin sen vasempaan alareunaan työryhmän ehdotuksesta. Valkoisen tekstin ja vaaleanpunaisen alueen väriero on oltava tarpeeksi suuri, jotta teksti on helposti luettavissa. 



Designing The Bag

Kuvio muistuttaa karkkeja muotonsa puolesta ja sopii siten kyseiseen tarkoitukseen sekä lapsille. Keksimäni kuvio on kaukana Raaseporin kaupungin muusta visuaalisesta materiaalista ja aikaisemmin käytetyistä kuvioista, joten olin positiivisesti yllättynyt, kun sain käyttää tätä kuviota karkkipussissa. Kuvioita on yhteensä 9 kappaletta, jotka voi halutessaan yhdistää Raaseporin 9 eri kylään. Kuvioiden määrä ei ollut tarkoituksellinen, mutta hauska sattuma. Kuviot voi myös nähdä vuorina tai kallioina, jotka lisäävät kaupungin yhteyttä luontoon. Pussin takapuolelle täytyi kirjoittaa tarkemmat tuotetiedot sekä karkkien sisältämät ainesosat. Parasta ennen päiväys täytyi myös laskea ja lisätä pussin taakse. 




Karkkipussiin oli olemassa valmis pohja, jonka sain pussin suunnittelua varten. Sain myös ainesosa-tiedot valmiina. Slogan "Sweet as candy, every single one of you!" on puoliksi itse keksimäni lausahdus, jonka on inspiroinut Harry Styles:n sanoma lausahdus: "Cute as a button, every single one of you!". Pidin lauseesta, mutta en halunnut käyttää sitä, joten päätin alteroida sitä hieman lisäämällä siihen sanan karkki. Päätimme, että halusimme lauseen englanniksi, joka oli mielestäni mielenkiintoinen idea. 




Thoughts? - Let me know.