Näyttö: Tuotekuvia Team Sportialle



Näytön asiakas

Toisen näytön aiheena on valokuvaus ja kuvausjärjestelyt. Näyttöä varten hankimme asiakkaan, joka tarvitsi/halusi kuvia myytävistä tuotteista. Asiakkaani on kotimainen urheiluliikeketju Team Sportia, jolla on 25 myymälää eri puolella Suomea. Team Sportiasta löytyy laajin valikoima jääkiekkovarusteita. Otin yhteyttä myymälään sähköpostin kautta ja sain heti myöntävän vastauksen. Keskustelin kolmen eri työntekijän kanssa ja jokainen heistä suhtautui ehdotukseeni erittäin myönteisesti ja avoimesti.


"Team Sportia -urheilukaupoista saat aitoa paikallista palvelua, vahvaa urheiluosaamista sekä laadukkaat tuotteet eri lajeihin! Myymälöissä on monipuolinen valikoima, vahvat merkit sekä hyvät tarjoukset. Kaikkia myymälöitämme kipparoivat suomalaiset yrittäjät. Paikalliset seurat ja tapahtumat ovat sydäntämme lähellä!
Team Sportia -urheilukaupoilla on vahva ja tunnettu asema myös Ruotsissa. Kaikki Ruotsin yli 80 myymälää ovat tunnettuja lajiosaamisesta ja tekevät laajasti yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa."


Kuvattavat tuotteet

Sain lainaan useita erilaisia urheiluvälineitä ja kenkiä. En halunnut vaatteita, koska olen kuvannut niitä ennen. Halusin asettaa itselleni haasteen ja kuvata lasten kenkiä, jota en ole ennen tehnyt. Alla lista kaikista lainaamistani tuotteista.


3 juomapulloa
Nike naisten kengät
Nike lasten kengät
2 hierontapalloa
Joogamatto
2 kahvakuulaa



Kuvaus ja sopimukset

Arvostan työntekijöiden avoimuutta ja ystävällisyyttä projektiani kohtaan ja siksi en olekaan yllättynyt siitä, että sain melkein kokonaan vapaat kädet kuvien ottamisen suhteen. Suurinosa heidän Instagram ja Facebook sivuiltaan löytyvistä kuvista ei ole ammattilaisen ottamia vaan työntekijöiden itsensä ottamia ja välillä he myös esiintyvät niissä. Kuvat saivat olla rentoja, mutta mahdollisimman hyvälaatuisia ja hyvällä valolla varustettuja. Sain luvan kuvata tuotteita ulkona (tietenkin säästä riippuen), josta olin tyytyväinen, sillä sää onneksi suosi ja pääsin ulkoilemaan ja kuvaamaan. Mielestäni urheiluvälineistä saa parempia kuvia ulkona luonnonvalon takia, mutta myös oikeanlaisen ja urheilullisen tunnelman luomisen kannalta.



Kohderyhmät

Ensin ajattelin, että minulla ei ole mitään erityistä kohderyhmää pääasiassa kuvattavista tuotteista johtuen, sillä melkein kaikki voitaisiin laskea Unisex -tuotteiksi. Sitten päätin valita itseäni miellyttävän värimaailman, joka osoittautui väkisinkin melko naiselliseksi. Paljon vaaleanpunaista. Kuvista voisivat mielestäni kiinnostua itseni ikäiset nuoret naiset ja miehet. Olen tätä mieltä kuvausjärjestelyiden ja kuvien tyylien takia.



Lokaatiot

Kun sain idean pyytää urheiluvälineitä lainaan, tiesin haluavani kuvata tuotteita sekä ulkona että sisällä. Ensimmäisenä päivänä auringonvalo muodosti erittäin vahvat varjot tummille puulattioillemme ja sain usean hyvän otoksen jo silloin. Tämä kyseinen sarja on tummin kaikista, mutta päätin silti säilyttää sen ja lähettää asiakkaalle, sillä halusin tarjota heille useita erityylisiä kuvia. Seuraavaksi lähdin ulos etsimään sopivaa rantaa. Löysin kalliorannan, jolle aurinko sattui paistamaan juuri sopivalla tavalla. Peilin kautta otetut kuvat on otettu kotini pihalla, johon vein sisältä ottamani peilin ja asettelin sen aukealle kohdalle, jotta heijastuksessa näkyisi mahdollisimman paljon taivasta. Joogamattoa alustana käytetyissä kuvissa on suora, kova auringonvalo, mutta mielestäni tällainen luonnollinen valo toimii näissä kyseisissä kuvissa.



Inspiraatio ja tiedonhankinta

Eksyn automaattisesti aina Pinterestiin, kun tarvitsen inspiraatiota uutta projektia varten. Tavoitteenani oli ottaa yksityiskohtia ja elementtejä löytämistäni kuvista ja hyödyntää niitä kuvausjärjestelyssä. Pinterest -kuvista vetämäni johtopäätökset ja suurimmat elementit, joita päädyin käyttämään omissa kuvissani olivat erilaiset tunnelmat ja väriyhdistelmät, jotka miellyttivät minua. Katsoin myös eri urheiluliikkeiden ja brändien (Nike, Adidas, Puma, Stadium, Intersport..) mainontaan käytettyjä kuvia Instagramissa.




Ensimmäinen sarja Varjoissa










Toinen sarja Heijastuksia












Kolmas sarja Kalliolle kukkulalle













Neljäs sarja Maanläheinen