How To Reach Your Goals




How To Reach Your Goals

Planning & Creating Milestones


"Päässä surraa loputon lista arkisia, tekemättömiä hommia, mutta niiden alla piilossa uinuvat isot unelmat. Tuntuu, että hartiat painuvat päivittäisestä työkuormasta, etkä enää kykene erottamaan, mikä on oikeasti tärkeää ja mitä kohti menet.


Miten tästä kaikesta selviää?"



1. Making To Do Lists

Itse olen intohimoinen listojen tekijä. Kirjoitan To Do -listan melkein päivittäin, jopa viikonloppuisin. Olen varsinainen kultakala ja unohtaisin varmasti tehdä puolet asioista, jos en kirjoittaisi niitä ylös. On palkitsevampaa vetää tehty asia yli listasta, koska fyysinen ele aktivoi aivot ja auttaa sitä ymmärtämään, että tehtävä on suoritettu ja voit jatkaa kohti seuraavaa!







2. Setting Smaller Project Milestones

Suuremmille projekteille kannattaa luoda tarkempi aikataulu, jotta saat kaiken tehtyä ajoissa ja ilman ylimääräistä stressiä. Näyttöä suunnitellessa tein yksityiskohtaisen aikataulun, johon kirjasin kaiken, mitä minun täytyi 3 päivän sisällä saada aikaiseksi. Pidin sitä esillä työpöydälläni, jotta pystyin helposti tarkistamaan, että pysyinkö aikataulussa ja muistinko tavoitteeni. 

Monien pienempien tavoitteiden asettaminen on motivoivampaa kuin yhden suuren tavoitteen asettaminen. Näin sinusta tuntuu, että saat enemmän aikaan, koska pienempiä asioita on helpompi ja nopeampi saavuttaa. 

Käytetään esimerkkinä vaikka Messuosaston rakentamista. Ei kannata kirjoittaa kalenteriin tai To Do -listaan "Rakenna messuosasto" vaan pilkkoa tehtävä moneen pienempään osaan.


  1. Vierailu Messukeskuksessa
  2. Osaston ulkonäön suunnittelu
  3. Materiaalien ja käytettävien tuotteiden valinta
  4. Tuotteiden hankinta
  5. Tarvikkeiden vienti Messukeskukseen
  6. Roolien ja työtehtävien jako
  7. Osaston rakentaminen
  8. Somisteiden tuominen
  9. Valaistuksen tarkistus
  10. Viimeistely




Get Ish Done..

1. Aseta tavoite2. Mieti askeleet3. Aseta välitavoitteet4. Vastaa kysymyksiin